Veldwerk

Interviews

Voor het veldwerk van onze opdracht hebben wij contact opgenomen met het bedrijf dat Water By Wind ontwikkeld heeft. Dat bedrijf, Smart Universal Logistics ( SUL ),  is gevestigd in Antwerpen.

SUL ontwikkelde Water By Wind samen met verschillende partners. De belangrijkste partners zijn het Franse SCE en Belgische John Cockerill Energy Storage ( JCES ) gevestigd in Luik.

Wij hebben interviews kunnen afnemen met medewerkers van SUL en JCES. Energie productie en opslag is een belangrijk element van Water By Wind en daarom hebben wij ook nog een bezoek gebracht in Luik aan JCES en we hebben daar dan samen met de projectleider van SUL de sales manager kunnen interviewen.

Met de projectmanager van SUL, Duong Ngoc Tu

Welke doelstellingen worden nagestreefd voor de samenleving?

In dit project streven we naar het helpen van families die nood hebben aan water voor de rijst en het huishouden. Ook is één van de hoofddoelen in dit project dat we proberen een duurzame ontwikkeling te gebruiken, iets wat mensen kan helpen maar ook iets wat niet ten koste van de natuur en het klimaat is. 

Wanneer is het project gestart?

Meer dan 2 jaar geleden.

Waarom hebt u gekozen om aan dit project te werken?

Ik heb het bedrijf gekozen maar ik wist niet aan welk project ze werkten.

Wat doet u precies in het project?

Ik ben project manager dus ik leid het project. Ik beslis bijvoorbeeld over de deadlines. Ik regel eventuele samenkomsten. Ik probeer het project zoveel mogelijk in goede banen te leiden ook voor het budget.

Vindt u het erg om zoveel te moeten reizen voor uw werk?

Het hang af van de situatie maar in het algemeen geniet ik er wel van.

Denkt u dat er een mooie toekomst is voor het project?

Ja, dat denk ik wel. Water By Wind is een mooi en veelbelovend project.

Wat zijn de verschillende stappen van het project ?

Eerst hebben we een studie gemaakt om te kijken of het project wel doenbaar en betaalbaar is in de realiteit. Nu zijn we gestart met het bouwen van een demonstratie installatie op een kleinere schaal  in Vietnam, in de Provincie Ninh Thuan. Daarna met wat we zullen hebben geleerd gaan we een 5-tal grote installaties bouwen. De volgende stap zal dan het bouwen zijn van 250 installaties die verspreid zullen worden over heel Vietnam.  



met sales manager van JCES, Pierre Linotte


Wat is de rol van JCES in dit project?:

JCES zorgt voor het energie beheer en de energie opslag die ze nodig gaan hebben in het project.

Wat is de grootste uitdaging voor de energie opslag voor het project?:

Het bepalen van de juiste omvang en type van batterijen. Ze moeten kunnen de schommelingen van de windenergie opvangen en ook ervoor zorgen dat er altijd genoeg elektrische energie beschikbaar is op het schip terwijl het vaart en losgekoppeld van de walaansluiting. De batterijen mogen dus niet te klein zijn, maar ook niet te groot anders lopen de kosten voor de installatie te hoog op.

Hoe ziet JCES het gebruik van de verschillende energie opslag systemen in de toekomst?:

De groene energie die wordt geleverd door windmolens en zonnepanelen schommelt op en neer. Ook de nood aan elektrische energie voor de verschillende gebruikers schommelt, maar niet in dezelfde mate en niet op het zelfde moment. Het is daarom nodig van energie tijdelijk te kunnen opslaan wanneer er veel zon en wind is om dan weer beschikbaar te hebben als er weinig wind is en zon, zoals 's nachts. De situatie is verschillend van plaats tot plaats en daarom zullen verschillende soorten en groottes van batterijen nodig zijn. Dit wordt meer en meer het geval naarmate we meer en meer op groene energie overschakelen.

Hier zijn enkele foto's die we genomen hebben op de dag dat we het bedrijf bezochten

samen met Pierre Linotte, de sales manager van JCES (rechtse foto).

Don Boscocollege Zwijnaarde
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin